Veckans julinköp

En sak ska jag berätta för er, och det är att det är faaaarligt dyrt att handla julinredning till ett helt nytt hem. Jag har redan bestämt mig för att köpa en lite dyrare, finare plastgran och granpynt och ljusslingor är ju inte precis gratis... 
 
Tur jag är pysslig av mig så jag planerat att göra en en hel del grejer själv för att hålla ner kostnaderna! Så denna vecka har jag bl. a. handlar massor med pysselprylar (+ annat juligt, hihi).
 
SKAPAMER.SE:
Egentligen ville jag bl.a. köpa en till sprayfärg + ett spraylim, men jag måste ta't lite lugnt med slantarna nu innan Stockholms-resan! Så jag fick sålla lite. Det här blev det i slutändan i alla fall:
 
  • 2st förpackningar med miniklädnypor som jag ska ha till bl.a. en grangirlang-pryl (och allt går vägen...) och en adventskalendergrej att ha på väggen (som sagt, om allt går vägen...)
  • Lera som tydligen ska vara snabbtorkande och lättarbetad. Tänkte att den kanske kan funka att göra egna grandekorationer av, eller nåt annat juligt. Annars är det ju en perfekt grej att slänga fram till småkusinerna och de blir julpysselsugna!
  • Kopparfärgat glitter, tänkte främst ha det till att göra om gamla julkulor
  • Ockrafärgad dekorsand, även detta tänkte jag dränka gamla julkulor i (om det funkar)
  • Ockrafärgad sprayfärg, och japp, denna har jag också tänkt spraya ner gamla julkulor i (och kanske nåt annat pynt jag hittar billigt på loppis
  • Kopparfärgad lackstång! Jag har guld, cremevit och julröd sen innan men tänkte att koppar skulle passa perfekt i mitt nya hem :)

Julprylarna har dessvärre inte dykt upp i webbshopen ännu, och jag ska ju ändå in i ca varenda Granitbutik i Stockholm när jag ska ner i november, så jag tog bara detta:
  • Griffelstickers, tänkte försöka göra någon slags anordning så jag kan rama in dessa (utan glas framför förstås) i fina ramar och göra såna där sköjsiga typografi-jultavlor! Får se hur det går med den saken, annars kan man ju använda dom till annat.
  • Jutesnören i svart och natur, har inte sett dessa live så det var en liten chansning... Har letat efter bra och billiga rullar överallt, men inte hittat. Hoppas dessa inte är för tjocka, lurviga och stela! Har tänkt att slå in julklappar med dessa nämligen... Bland annat!
 
SCRAPOCHTING.SE:
I söndags var jag till denna butik (den ligger i min hemort, men finns alltså på internet också) och letade julpysselprylar, främst papper att vika julgranspynt av! Hittade dock inget som gick i mina färger, men jag hittade annat skoj istället, nämligen detta:
  • Naturfärgade papperspåsar, har tänkt ha dessa som en vägg-adventskalender tillsammans med miniklädnyporna
  • Kopparfärgat embossingpulver pga fint till julkort och sånt sköj
  • Brunt glitter, självklart är även detta tänkt till julkulor... :)
 
Så fick jag också tummen ur att förbeställa lite julskivor på vinyl! Titta titta:
  • Michael Bublé's julskiva släpps på vinyl nu i oktober! Yay!
  • Och så Weeping Willows - Christmas Time Has Come, förstås! 
Dessutom shoppade jag fyra påsar saffran + Allers julmagasin nyss på Ica. Det var nog alla inköp jag kan komma på, haha. 
 
Har ni gjort några julbeställningar ännu?
 
 
 
Postat av: Anonym

Billiga granprydnadee kan man göra av kristyr och bokmärken också :)
Jag har inte beställt några julsaker men jag ska om några veckor åka till Ullared så jag tänker inte köpa något innan det.

2014-10-08 @ 18:17:59
Postat av: Victorias Jul

Kommentaren var från mig. Var lite för snabb bara

2014-10-08 @ 18:19:01
URL: http://victoriajul.blogg.se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0