Julalbum 2014: Sarah Dawn Finer - Vinterland

Strålande nyheter! Sarah Dawn Finer skrev ett inägg på twitter idag om att hon ska släppa en till julskiva, på svenska denna gång. Dessutom ska hon ut på julturné och SOM AV EN HÄNDELSE ska hon stanna till i Bollnäs! Jippi! Måsssssste gå på det, alltså.
 
 
 
Så här skrev hon i inlägget:
"I vinter är Sarah Dawn Finer dubbelt aktuell. Först släpper hon sitt nya album "Vinterland” den 7 november, sedan åker hon ut på en omfattande Sverigeturné till 13 städer den 28 november.
 
Skivan innehåller ett antar nyskrivna orginal låtar och flera spännande samarbeten med andra svenska artister. Laleh har för första gången skrivit en låt till en annan artist “Vinterland” och Sarah har skrivit nya låtar med både Bo Sundström från Bo Kaspers Orkester och sin vapendragare från "Sanningen kommer om natten"-skivan, Mauro Scocco. Dessutom har Tomas Andersson Wij översatt Tori Amos "Winter".
 
Sarah har också spelat in egna tolkningar av bland andra Ted Ströms "Vintersaga", Håkan Hellströms “Valborg” och “Jul, jul”, som sjungs i duett med Stephen Simmonds.
 
Vinterland”-turnén har premiär 28 november och besöker 13 städer runt om i landet. Biljetter ute nu på Ticnet.se, eller länkar på blixten.se
 
Turnéplan för “Vinterland:
28 nov – Karlstad, Scalateatern
29 nov – Halmstad, Halmstads teater
30 nov – Malmö, Malmö Konserthus
5 dec – Uppsala, Uppsala Konsert & kongress
6 dec – Bollnäs, Kulturhuset
7 dec – Norrköping, Louis de Geer-hallen
10 dec – Växjö, Växjö Konserthus
11 dec – Göteborg, Stora Teatern
12 dec – Stockholm, Rival
16 dec – Vara, Vara Konserthus
17 dec – Luleå, Kulturens hus
18 dec – Umeå, Idunteatern
19 dec – Östersund, OSD
 
På “Vinterland”-turnén tar Sarah med sig musikerna Jesper Nordenström, Per Lindvall, Ola Gustafsson, Marika Willstedt och Thobias Gabrielsson och spelar låtar från både "Winterland” och "Vinterland”. – Det blir en turné för alla som vill komma in och känna musikalisk värme under kalla vintermånader med ett grymt band och både melankoliska och upplyftande sånger från båda skivorna."
 
DÖÖÖÖR helt seriöst! Laleh har skrivit en jullåt??? Till Sarah??? Har SÅ grymt höga förväntningar på den alltså. Gillar att Bo Sundström och Mauro Scocco är med på ett hörn också. Stephen Simmonds är sååå bra också, ska bli spännande att höra den duetten! Men bäst är nog att en studioversion av Valborg-covern släpps. Har tjatat på detta sen förra Musikhjälpen. HURRA!!!
 
Vad tycker ni?
Postat av: Thereses jul

Men åh vad härligt! Älskar hennes Winterland-skiva. Tycker den är så mysig och lyssna på.. Nu i år lyssnade jag på den fram tills slutet av februari, hihi. Men å andra sidan var jag bortrest nästan hela hösten och julen också ;)

Svar: Jaa, visst är den? Hennes röst är verkligen GULD. Min favvo. Haha ja men det får man ju då ;)
Hanna Ståhl

2014-09-03 @ 22:28:01
URL: http://theresesjul.blogger.com
Postat av: johanna

Den skivan måste man ju lyssna på :) Hoppas den är bra!

Svar: Jaaa, jag kan inte tänka mig att den är nåt annat är tokbra! :)
Hanna Ståhl

2014-09-04 @ 13:37:03
URL: http://arildsdottir.blogg.se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0