Nya julalbum 2012 #1

Jag har suttit och googlat och rotat runt men hittar nästan inga spännande julskivsläpp i år. Vatusan? Dessa tre är typ dom enda jag är ser fram emot att få höra. Plus två nya "A very special christmas"-skivor som släpps i oktober, men hur mycket jag än letade så hittade jag ingen info om vilka låtar som ska vara med på dessa, så jag väntar lite med att skriva om dom.
 
 
Jag tror att alla tre kommer vara jättebra! Ser särskilt fram emot att höra Lady Antebellums version av min favorit "Christmas (baby please come home)" och att få höra Gavin DeGraw sjunga duett med Colbie Caillat.
 
Vad tror ni?

Intresse för mindre tävling?

Jag är så sugen på att dra ihop en liten tävling här på bloggen, men eftersom jag knappast har en stor nog blogg att bli sponsrad med vinst, så i så fall får det bli en liten, enkel vinst eftersom jag lär stå för denna själv.
 
Tänkte först kolla intresset, är det någon som är sugen? Känns lite väl tidigt med en jultävling, men en med höst/halloween-tema kanske? Hade en idé om att tävla ut en halloween-film jag kan skänka bort + ett tekit (Småpåsar med flera olika teer istället för en enda stor. Har flera som bara ligger och dräller eftersom att jag har en period då jag bara dricker en stort, nämligen) och grejer som passar höstmyset. Kruxet är ju bara att hitta något som lätt går att skicka med posten, så för skrymmande får det ju inte vara. 
 
Men låter det som nåt skoj? Eftersom att det inte är någon supervinst i potten så tänkte jag i så fall inte att ni skulle behöva göra något särskilt i gengäld, bara lämna en kommentar för att få en lott och så kan man få två lotter om man bloggar om tävlingen också. 
 
Så... vad tror ni? :)

Julfilmsbeställning

Jag såg att jag fått mitt första studiemedel igår, så jag gjorde naturligtvis det enda rätta och beställde hem en massa filmer... ;)
 
Det blev fyra filmer från discshop och tre julkalendrar (i ett set) samt en film från ginza. Allt detta for the low low price of 314 riksdaler. Hur sjukt är inte det? Skapligt fyndat! Det skulle egentligen ha kostat mer, men jag hittade fraktfritt-koder till både discshop och ginza + en 30kr-rabattkod till discshop. Lovely!
 
 
"The Preacher's Wife" är min absoluta favoritjulfilm of all times, så den var ju given. Har den bara inspelad på vhs annars, så det ska bli skönt att slippa spola förbi varje reklampaus, haha. "Ensam hemma" har jag faktiskt bara sett någon enstaka gång, är inte uppväxt med den på samma sätt som många andra verkar vara. Blev därför sugen att se den igen nu. "Medan du sov" brukade jag se med mamma när jag var yngre, men det var många år sedan nu. Tror vi tappat bort vhs-bandet som filmen är på, så det är väl på tiden att jag införskaffar den i dvd-format. "I Saw Mommy Kissing Santa Claus" har jag ännu inte sett, men Sprouse-tvillingarna och Henry Spencer från min favoritserie Psych är med i den, så den borde ju vara flawless. Sen har jag länge velat införskaffa både "Sunes jul" och "LasseMajas Detektivbyrå" på dvd, så när jag såg att ett set med dessa två (+ "Håkan Bråkan"-kalendern som jag gärna kunde varit utan) fanns att köpa för ynka 99 spänn så var jag ju tvungen att köpa. Jag har faktiskt ännu inte sett hela "Elf" (jag vet, jag är en skam för mänskligheten, osv), såg början av den på tv i fjol men hann inte se hela. I år SKA jag se hela, och därmed basta. 
 
Det jobbiga är nu bara att jag inte har någon egen adress här i Västerås medan jag pluggar, så jag måste vänta tre veckor på att jag får känna och klämma på dom när jag kommer hem till byn igen. Fast det kanske är lika bra, på så sätt riskerar jag inte att bli frestad och titta på julfilmer allt för tidigt ;)

Jordgubbsluvor och annat smarrigt

Idag har jag suttit i lägenheten iförd min julpyjamas som jag fick i julklapp av farmor för huuuuur många år sen som helst. Vi snackar alltså centilong-storlek, så det var en hel del år sen ;) Den är trots det fortfarande lite för stor för mig, haha. Anywho... Jag har samtidigt som jag myst i soffan, suttit och kollat massa jul-boards på pinterest och hittade bland annat detta. 
 
 
1. MÅSTE verkligen testa detta i jul. Bara det finns fina jordgubbar att köpa vid den tiden på året... Sån enkel men sjukt snygg idé ju, typ trycka ut lite rundlar ur en plåt brownie och ploffa på lite grädde och en jordgubbe - klart! (Hittades HÄR)

2. Polkamarshmallows. SÅ snygga! Kan tänka mig att dom är gudomligt goda också. För något år sedan testade jag att göra marshmallows från grunden och det var faktiskt inte alls särskilt svårt, så detta recept måste jag ju bara testa i jul. HÄR finns receptet!
 
3. Åh, det här måste jag ju också härma. Doppa lite polkagrisar i smält vitchoklad, på med lite strössel och pyssla ihop en fin låda att lägga dom i. Love it! (Hittades HÄR)
 
4. Tänk er ett fat fullt av såna där tomteluvebrownies och dessa julgransbrownies. Förstå vilken hit! Supersmart att ha en jordgubbe i mitten som stomme att spritsa på, då blir ju heller inte frostingen så mäktig. (Hittades HÄR)
 
HUR smart och smaskigt?! 

Fjolårspyntet

Jodå, så sitter man här och tittar på bilder från i julas och vill bara mysa ner sig i soffan och titta på Kråkguldet och dricka varm choklad.
 
Tänkte dela med mig av några bilder på hur mitt rum såg ut i julas. Eller ja, vissa detaljer i alla fall. Gissar att det kommer se ungefär likadant ut i år, förutom de två julkuddarna jag köpte på ikea i helgen som jag ska ha i min gröna soffa. 
 
Kom att tänka på detta, vilket lyx det kommer vara att bo i en större stad närmare jul. Jag har bara någon enstaka gång i mitt liv ens sett ikeas och lagerhaus julsortiment live i butik. Hur sorgligt är inte det? Så är det när man bor på långtbortistan och oftast åka och shoppar på våren/sommaren. Men det ska det bli ändring på i år! Ojoj vad jag ska handla.

Nyshoppat

Halloj! Det har varit lite dåligt med inlägg nu, och detta beror på att jag varit mitt uppe i en flytt och började idag min utbildning. Har därför inte haft någon tid över till julmys ;) Jag har dock fixat några förinställda inlägg, men det märks ju inte förrän lite närmre jul.
 
Hur som helst, jag var bara tvungen att flika in lite snabbt och tipsa om dessa dödssöta muggar jag införskaffade på Lagerhaus i lördags. Jag trodde jag kommit över min uggleperiod, men jag totalföll för dessa när jag såg dom i butiken. Jag är lite av en temuggssnobb - liksom dom ska inte vara för små, men heller inte för stora, inte för tunna men hheller inte för tjocka, ha ett bra öra (såna man bara får in ett finger i är det värsta jag vet, så sjukt osmidigt och jag bränner mig och/eller får kramp i fingret varje gång jag ska gå iväg med en sån mugg), osv. Denna mugg passade in på alla kriterier! Dessutom är den sjukt fin, nästan lite vintrigt julmysig på nåt sätt, och så är den inte så sjukt dyr heller. 49 kronor kostade den så jag köpte två i samma veva! 
 
 
HÄR kan man beställa likadana muggar om man skulle känna för det.

Årets julkonserter

Okej, exakt VAD har jag gjort i mitt tidigare liv för att förtjäna att missa alla bra julkonserter i år? Ifjol surade jag över att det inte fanns någon julkonsert med Måns att gå på. I november kommer han till Bollnäs av alla ställen och ska tydligen ha en superpampig konsert i Höghammarhallen. Jublade av lycka när jag läste detta, jag är ju helt förälskad i hans julskiva (och en aning i honom också, men det är en annan femma). Men var befinner jag mig detta datum? Jo, på skolan i Västerås. Åker inte hem till byn på praktik förrän 7 december. WHY GOD, WHY?
 
Kikade därför om det skulle bli någon annan rolig julkonsert i Bollnäs som jag kunde gå på istället. Hittade en med Magnus Carlsson, tänkte "jovars, varför inte?". Sen läste jag att den är den 3 december...
 
Sen fanns det ungefär en till och den är jag däremot hemma till. Dock var detta "Elvis Christmas". En Henrik Åberg som imiterar Elvis och sjunger jullåtar var inte riktigt vad jag hade i åtanke...
 
Om jag har riktigt flyt så kanske jag lyckas övertala mamma att se "Stjärnjul" med mig i Philadelphiakyrkan i Stockholm dock. De har nämligen genrep 7 december och "riktig" show den 8:e, passar ju perfa! Men som sagt, då ska jag ha rejält med flyt. Men drömma kan man väl få göra. Hittade detta klipp från förra årets konsert där Daniel Lindström (Älskar hans röst!) sjunger Christmas baby please come home (Min favoritjullåt!) i Michael Bublés version (Min favoritversion av låten!) tillsammans med en maffig kör (Älskar maffiga körer! Aaah!). Dessutom har showen 20-årsjubileum i år så antagligen kommer årets show bli ännu maffigare. Vill se!
 
Lyssna och njut!
  
 
Kommer ni gå på några julkonserter i år? Vilka? Vill drunkna i tips!

Tips - Prova-på-paket från Tefrossa

Jag har länge velat testa julteer på lösvikt, men det känns så fantastiskt ovärt att behöva betala frakt på typ 40 spänn eller något för en påse på 100g. Inte heller har jag hittat de julteerna jag suktat efter i någon butik i närheten. Men så ifjol vinter hittade jag DETTA KIT på Tefrossa.se, så då slog jag och mamma till och la en beställning.
 
I kitet jag länkade får man 20g av tio valfria tesorter ur Tefrossas sortiment + en drickchokladssticka. Jag kunde då välja några olika teer, vissa julteer och vissa andra blandningar, utan att behöva köpa en hel 100g-påse av en enda tesort som man inte ens vet hur den smakar. Superbra grej! Jag och mamma valde fem sorter var och delade sen på priset. Frakten är inkluderad i priset dessutom! Finns även ett mindre provpaket HÄR om man bara vill testa fem sorter. 
 
 
Kan även passa på att tipsa om att köpa engångstefilter ifall ni är som mig och hatar när det ramlar massa "teskräp" från tekulan i själva teet. Så himla smidigt att bara pluppa ner lite te i en engångstepåse och hälla på vattnet. Inget "skräp" så långt ögat når! Nu använder jag mig dock av filter från ett annat märke än det som Tefrossa säljer, men jag skulle tro att dom är precis lika bra :)
 
Ska absolut göra en till provbeställning nåt tag, är sjukt nyfiken på flera av deras nya teer. Men jag har precis gjort en megabeställning från Tea centre of Stockholm så nu får jag väl lugna ner mig några hekto innan nästa inköp. 

Julfrågor #1

Längtar du efter julen? 
Ja. Tyvärr. Det är på tok för tidigt egentligen, men eftersom det knappt varit någon sommar i år så kan jag ju inte låta bli att längta efter julmys. Längtar dock INTE efter den svenska superkylan och snön som aldrig försvinner. Usch!

Har du något speciellt minne från förra julen? 
Kommer inte på nåt särskilt just nu... Minns att jag kämpade med mitt pepparkakshus och blev till slut nöjd trots brännskador och vredesutbrott. Och att jag och mamma plöjde hela "Håll huvudet kallt" på typ två dar. Gud, vad jag älskar den kalendern! Det var supermysigt. 

Testade du något nytt recept förra julen? 
Hmm... Jag tror inte det! Jag bakade nog inte så mycket i julas. Dock testade mamma ett nytt lussebullsrecept som blev om möjligt ÄNNU godare än vanligt. Levde helt ärligt på lussebullar hela november-december. Var nämligen arbetslös och orkade aldrig laga riktigt mat, så jag tinade några lussebullar till frukost, några till lunch (ibland) och några till kvällsfika. Otroligt att jag själv inte såg ut som en lussebulle vid årets slut.

Har du börjat fundera på julklappar? 
Ja, faktiskt! Tror jag har kommit på vad jag och syrran ska ge mamma och pappa, dock inte bestämt mig för vad jag ska ge syrran ännu. Hon brukar vara lättast att hitta på klappar till, men inte i år tydligen.

Skulle du kunna tänka dig att åka bort över julen?
Aldrig i livet.

Skulle du kunna tänka dig att istället för julklappar resa bort efter julen?
Nej!

Vilka är dina förväntningar på årets julkalender?
Har tittat på trailern och den ser ju väldigt välgjord ut och flera av de gamla karaktärerna är ju med, så dom skämmer nog inte ut sig med den kalendern i alla fall. Jag ska ge den en chans... Men jag vet inte, jag är ändå lite småskeptisk. Mycket hänger på hur bra barnskådisarna är. Känns replikerna för krystade och inlästa vettekatten om jag kommer orka titta särskilt länge. Dessutom är jag inte en sån där som tycker MpG är VÄRLDENS BÄSTA JULKALENDER GENOM TIDERNA. Den är bra och man blir nostalgisk av den, men SÅ fantastisk är den faktiskt inte. Finns flera bättre kalendrar jag hellre ser om jularna. Sådeså. 

När kommer du att dricka säsongens första glögg?
Ganska snart efter att de börjar dyka upp i affärerna, antar jag. Tycker dock inte så jättemycket om köpglögg... De första två klunkarna är himmelska, sen blir det för starkt. Därför brukar jag koka egen glögg av någon god saft och glöggkryddor. Då kan man späda ut saften lite så glöggen inte blir så stark! Supersmarrigt. Blev fantastiskt sugen på svartvinbärsglögg nu. Typiskt.
 
(Lånat listan härifrån)

Julbloggar

Det börjar, i alla fall för mig, bli dags att frossa i Julbloggar. Där finns en hel radda med svenska bloggar med jultema som man kan gotta ner sig i! Fabulous!
 
Följ mig gärna via Bloglovin också!

Årets julkalendersläpp

Varje år brukar det släppas två äldre julkalendrar på DVD, och i år är det "Liv i luckan" och "Rulle på Rullseröd" som står på tur. 
 
 
Liv i luckan (1988):
Julkalendern bygger på texter som barn och ungdomar mellan 8 och 17 år själva skrivit. Varje program innehåller några av berättelserna i dramatiserad form. Här blandas sagor med verkligheter och händelserna utspelar sig bland annat i rymdåldern, i drömmen och i sagornas värld. Vi får möta tomtar och troll, prinsessor och riddare och mycket mer. (Beskrivningen är kopierad från Discshop.se)
 
Rulle på Rullseröd (1974):
Rulle bor på en gård i Bohuslän tillsammans med sin mamma, pappa och lillasyster Hedvig. Rulle har precis börjat skolan men han har svårt att lära sig läsa så han bestämmer sig för att skolstrejka. Rulles mamma är väldigt upptagen med att ta hand om Hedvig och pappan, som är bonde, har problem med sin traktor... (Beskrivningen är kopierad från Discshop.se)
 
Nu var jag ju långt ifrån påtänkt när dessa visades på tv, men jag tycker "Rulle på Rullseröd" låter rätt mysig. Omslaget får mig att tänka på min julfavorit "Kråkguldet". Dock har jag upptäckt att jag har sjukt svårt att orka engagera mig i julkalendrar jag själv inte är uppvuxen med. De enda kalendrar jag gillar som visades innan jag föddes är "Sunes jul" och "Albert och Herberts jul". Är sugen att se "Teskedsgumman", däremot. Men ja, får se om jag hyr någon av dessa i jul. Eller så ser jag helt enkelt mina favoritkalendrar för 457389:e gången istället. Lutar åt alternativ numero dos... ;)
 

Välkommen hit!

Jag kunde inte hålla mig, jag var bara tvungen att skaffa en julblogg. Har varit sugen på det i flera år men aldrig kommit till skott. Men nu så!

 

Ska försöka chilla lite på julsjukefronten ett tag till, typ precis efter Halloween brukar vara ett bra läge att börja bli julgalen. Men det här med rastlösa kvällar är farligt, det är så lätt att slinka in på julplaylisten på spotify då ju. Kämpa Hanna, kämpa!

 

På återseende!

RSS 2.0