Julfilmsrace - Update #2

 
Jag glömde, jag hade ju sett en till!
 
Kajsa Kavat -
 

 
Nu är ju detta bara en kortfilm på en halvtimme, men ändå! Den gick på sf-kanalen en morgon så jag passade på att kika, annars ser jag den bara ju klippt version i "Astrids jul".
 
Alltså denna är ju bara för söt. Så go unge! Sen är miljön så sinnessjukt julig och vacker att man bara dör findöden. Leksaksbutiken t ex? Fantastisk! Och julmarknaden. Och julaftonen. Så mycket julstämning inklämd på en halvtimme, det tycker jag är bra gjort. Se den om ni av någon mysko anledning inte redan gjort det!
 
---
 
Får se när nästa julfilmsrace-uppdatering blir, jag har varit så uppbokad denna vecka, har massor inbokat framöver + hela USA-grejen, så jag hinner inte riktigt tänka på jul just nu. Hur är det ens möjligt att jag har så lite fritid till övers, jag är ju arbetslös! Men det är ju just det, jag är arbetslös och kommer vara det i minst två månader till (mitt vikariat har blivit framflyttad minst en månad, lite tråkigt men jag hoppas att det löser sig) så då ska jag nog hinna med lite julnörderier!

Julfilmsrace - Update #1

Sedan jag kom på idén om ett julfilmsrace så har jag hunnit se tre julfilmer, varav två av dom hade jag inte sett förut. Så här följer ett litet omdöme om dessa!
 
Everything You Want -
 

 
Denna har jag haft på dvd i många år, men det var längesedan jag såg den sist. Jag hade så bra minnen ifrån den, så jag tänkte ge den en omtittning i år, men dessvärre tror jag den inte åldras särskilt bra. Eller så har jag vuxit ifrån den. Eller så har jag sett den för många gånger och tröttnat.
 
Hur som helst, så här står det om filmen på discshop:

"Abby har den perfekta pojkvännen. Han är snäll, han fixar frukost åt henne, han står modell när hon vill måla och han gillar romantiska komedier nästan mer än hon gör. Han är allt hon nånsin kunnat drömma om. Men så en dag springer hon på Quinn en okultiverad slusk som inte har mycket till övers för Abbys favoritintresse konst.

Tänk om..hemska tanke..men tänk om Abby skulle tvingas välja mellan en perfekt pojkvän och en inte särskilt perfekt främling?"


Som sagt så tyckte jag den var tokmysig för några år sedan, och den är inte jättejulig så den passar bra att titta på redan nu. Dessutom har jag haft jordens crush på Nick Zano ända sedan serien "Ska du säga" gick på tv, så det skadar ju icke att se honom i en romcom-roll. Om någon här sett "Boy meets world" så är Eric Matthews med i denna och spelar minst lika knäpp här, så det är ju skoj. Men ja, på den gamla goda tiden hade jag nog smockat till med 3,5, nu har den nog sjuktig till 2,5. Dock tycker jag ni ska ge den en chans om ni inte sett den förr och gillar puttinutt och inte dör av att lyssna till ett halvkasst manus.

 
 
A Christmas Wedding Date -

 
Denna rulle handlar om Rebecca, en småbitchig karriärsbrud som får kicken från sitt jobb. I brist på annat att göra, flyger hon tillbaka till sin hemstad för att gå på sin skol-BFF's bröllop. Hon åker till sin mamma med en mysko taxichaffis som eh rör till saker och ting, om en säger. Hon börjar nämligen återuppleva julaftonen a la "Måndag hela veckan"!
 
Alltså jag älskar filmer och serier där folk återupplever dagar, så denna passade mig utmärkt. Den är hemskt klyschig och B, men det gör inte jättemycket. Klart watchable! Liksom lagom söt och perfekt att se nu, för även om den utspelar sig på julafton så är det på något varmt ställe, typ någonstans i Kalifornien eller något. Juligt utan snö och mys, liksom.
 
Summa summarum: klart sevärd, särskilt i dessa tider.
 
 
 
En Julsaga -
 

 
Har velat se denna så sjukt länge, men har aldrig varit på rätt humör. Men så lånade jag den på biblioteket i veckan, och när min kompis ville julmysa så passade vi på att se den eftersom ingen av oss sett den innan.
 
De flesta av er vet nog vad grundstoryn i alla A Christmas Story-filmer och -serieavsnitt handlar om, men jag tar en snabbförklaring ändå. Överbittre och snåle Scrooge får besök av spöken från gångna, nuvarande och framtida jular och lär sig ett och annat på kuppen.
 
VARNING dock om ni tänkt se denna med barn, för både jag och Carro sa flera gånger "den här är ju INTE barnvänlig, i alla fall!". Den är faktiskt hemskt obehaglig ibland. Skulle t ex aldrig i livet se den med min lillkusin på 4 år, då hade väl stackarn inte kunnat sova på ett bra tag, haha.

 
Hur som helst, så är filmen GRYMT välgjord, älskar när filmer är noga detaljerade och det är liksom gott för ögat. Den gör sig säkerligen hemskt bra på bluray! Men oj vilken deppig film, men det är väl i och för sig alla versioner av berättelsen. Minns när jag var liten och råkade se en snutt av en disneyversion, mådde typ dåligt för att det var så sorligt med den sjuke pojken! Hua. Carro stackarn satt och grinade bredvid mig hon också, så som sagt... Ej barnvänlig! Bör kanske nämnas att vi båda är 21 ;)
 
Den är i alla fall klart sevärd - extremt superjulig och fint gjord, julig musik, Jim Carrey är fantastisk som vanligt och ja, en mycket bra film. Den är dock lite för nedstämd för att jag ska orka med den varje år eller så, föredrar julfilmer i genren feel-good ;)
 
---
 
Vill förresten be om ursäkt över den sega uppdateringen. Det är nämligen så att jag och lillasyster lite småspontant traskat in på Resia och bokat resa till USA i mars! Så julfebern har avtagit en smula, har bara tänkt på Orlando Orlando Orlando och längtat, kollat upp hotell, googlat fram ställen vi vill till och sånt. Lite bra dock, kanske julfebern tar över allt för tidigt nu när jag har nåt mer att längta till!

Julfilmsrace

Jag har haft ett litet problem genom åren. Jag vill hinna med att se alla mina favoritjulfilmer varje år, samtidigt som jag vill hinna med några nya också. Dock hinner jag nätt och jämt med att se de filmer + julkalendrar + seriejulavsnitt jag vill, eftersom att jag vill se dom så nära julafton som möjligt. Det finns liksom inte utrymme för nya filmer när jag har så många klassiker jag måste se.
 
Därför tyckte jag att jag var hemskt klok tidigare i veckan när jag insåg följande. Jag har ju fått julsjukan på tok för tidigt egentligen, men varför inte ta tillfället i akt och se massa nya julfilmer nu istället? Med nya julfilmer menar jag mestadels filmer av typen lifetime- och hallmark-movies; halv-b tv-filmer med töntigt manus. Men det bör ju finnas guldkorn att gräva fram i den genren med, eller hur? Så nu tänkte jag passa på att dra igenom massa såna filmer, sen skriva kortare omdömen här på bloggen så ni vet om dom är värda att se närmare jul eller inte ;)
 
Vad tycks? Några tips på filmer i den genren jag ej får missa?
 
 

Tipsigt - Julblomster

Hörni, innan alla loppisar stänger - passa på att köpa på er ett gäng glasvaser/skålar/glas/osv!
 
 
Förra helgen gjorde jag en brudbukett och fick lite blommor över som jag inte riktigt visste vad jag skulle göra med. Det var lite för få och för många sorters blommor för att få ihop en fin bukett, så jag klurade lite. Då kom jag på att mamma har samlat på sig masssssor av olika glasflaskor/burkar/vaser på loppisar genom åren. Många kostar bara några sketna kronor!
 
Tänk er något liknande detta som bordsdekoration till julbordet fast med t ex röda blommor och guldnålar. Superlätt, billigt (man behöver inte många blommor egentligen, köper man många kvistblomssorter så räcker en stjälk till flera småvaser) och effektfullt.
 
Är det något ni skulle våga er på?

Tipsigt - Juliga telefonskal

Jag hittade sidan society6 i våras när jag skulle beställa hem iPhone-skins (ett slagt återanvändbart klistermärke man sätter på baksidan av telefonen, ville inte ha en helt skal + ville hellre ha flera billigare skins att variera mellan än ett enda lite dyrare case), och kom på nu att det måste ju finnas loads of dösnygga julskins/cases där att frossa bland! Tittade därför igenom sortimentet litegranna och satte ihop ett collage av mina åtta favoriter.
 
Länkar: 1/2/3/4/5/6/7/8
 
Själv föll jag totalt för nr 3, 4 och 5. Livsfarligt för ekonomin att bläddra genom denna typ av sidor, I'll tell ya.
Vilken är er favorit?
 

Som sagt som har jag beställt därifrån förut, dock bara två skins så jag vet inte om det är risk för tull och sånt för större beställningar. Jag passade på medan det var gratis frakt över hela världen, tror dom brukar ha någon sån drive någon helg varje månad så följ society6 på twitter om ni vill spara in någon slant på frakten.
 
Förutom skal till iPhone, iPod touch och Samsung Galaxy 4 så finns det skins till massa telefonmodeller och laptops, prints, t-shirts och annat trevligt.
 
Det tog ca 2 veckor eller så för mig att få min beställning, så SÅ pass tidigt ute med detta inlägg tycker jag ändå inte att jag är ;) En bör väl lägga sin beställning senast mitten av oktober för att kunna använda skalet hela november och december.
 
HÄR kan ni kika om ni är sugna på ett julskal men inte fastnade för något av just dessa åtta. Kommentera gärna om ni tänker lägga en beställning, är så nyfiken på vad ni tänker handla! :)

Uh-uh

Jag brukar vara tidig med att slinka in i julplaylisten och smyglyssna lite innan den riktiga julfebern infinner sig, men i år måste det varit något slags rekord. Brukar ju kunna hålla mig till slutet av augusti/börjar av september. Men nähepp, här satt jag i förrgår och lyssnade på Dave Barnes julskiva...
 
 
Kunde ju inte låta bli, det är ju bland de bästa julalbum som finns! Och jag började sakna "Family tree" från den skivan redan i början av sommaren så det är ju ett mirakel att jag orkade vänta med att lyssna tills nu... ;)
 
Men nu måste jag nog försöka hålla mig lite, tyckte jag började i lagom tid med jullyssnandet ifjol och då hann jag ändå lyssna sönder i princip hela julplaylisten. Det var ju mindre lyckat, kanske.
 
Hur som helst så är jag i alla fall relativt säker på att jag kommer jobba i blomsterbutik över julen (har precis gått klart min floristutbildning!), så jag lär ju troligen blogga en del därifrån. Sen är det väl dags att börja ta tag i julkortsskapandet snart om jag ska hinna skrapa ihop några innan det är dags att skicka dom ;) Så förhoppningsvis hörs vi rätt snart igen!
 
Må så gott!
RSS 2.0