Recension: Brandon Heath - Christmas is here

 
En grej jag tycker om, är att snubbla över någon random julskiva och fastna totalt! Denna, t ex. Hade aldrig ens hört talas on Brandon Heath tidigare, men så hittade jag julskivan HÄR och fastnade direkt. Ni som följt min blogg ett tag bör vid det här laget är jag har är hemskt svag för julskivor som sjungs av män med vackra, lena röster. Inte så konstigt att denna blev en hit i min bok, med andra ord!
 
Är man ute efter en lättlyssnad skiva med låtar sjungna med en len och fin röst så bör man kolla in denna. Kanske särskilt denna säsong då det är så många wailande tjejer med starka pipor som släpper julalbum (Mary J. Blige, Kelly Clarkson och Leona Lewis). Alltid trevligt med lite omväxling!
 
Bästa spår: "Just a girl", så grymt vacker! Dessutom är det en nyskriven låt (Tror jag? Hittar ingen annan info när jag googlar, i alla fall). Fantastisk är den i alla fall.
Andra bra spår: "In the bleak midwinter", har inte fastnat för den låten förrän nu. Och "O little town of Betlehem"! "The day after thanksgiving", "Momma wouldn't lie to me" och "Silent night" var också trevliga.
 
Slutbetyg: Det blir 3,5/5 av mig!

Recension: Mary J. Blige - A Mary Christmas

 
Nu finns "A Mary Christmas" ute på Spotify! I alla fall för oss med premium, vet inte om det finns ute för alla ännu. Ska försöka knåpa ihop ett litet inlägg om mitt första intryck av skivan.
 
Ska inte sticka under stol med att jag hade rätt höga förväntningar, kvinnan har ju en galen guldstrupe och omslaget såg jättefint och vintrigt ut. Utförandet däremot. Mja, det är en helt okej julskiva. Inte alls dålig, men inte heller särskilt spännande. Den innehåller inga nyskriva låtar och valen av covers känns en smula gäsp. Eller är det bara jag som kommit till den punkten då jag bara kräks på alla versioner av "The Christmas Song" och "Have Yourself A Merry Little Christmas"?
 
Kan tycka skivan känns lite spretig, för jag tycker första halvan är jättetråkig; tråkiga låtval och tråkiga versioner av låtarna. Sen kommer "When you wish upon a star" och plötsligt blir skivan jättebra och jag gillar alla låtar efter den (förutom Noche de Paz). Grejen är dock också lite den att jag har redan massa favoritversioner av dessa låtar i min julplaylist som jag gillar bättre än Marys covers. Eftersom hon då inte har några egna låtar på den så får jag liksom ingen ny favorit, riktigt. Dock är detta bara första genomlyssningen så det kan ju ändras ju fler gånger jag hör låtarna.
 
Bästa spår: "When you wish upon a star", den enda versionen av denna låt jag kan komma på som (nästan) kan mäta sig med N*Syncs acapella-version.
Andra bra spår: "Mary did you know". Den var lite annorlunda arrangerade än vad jag är van att höra dem, så det var trevligt. "Do you hear what I hear" var också bra, lite lugnare än vad jag är van vid. Petit Papa Noël var också hemskt vacker, trots att jag inte förstod ett ord ;)
 
Slutbetyg: Det får bli 3/5, tack vare de bra låtarna mot slutet. Lägger in 5 av 12 låtar i min julplaylist, det är ju ändå ett rätt okej betyg.
 
Har ni lyssnat? Vilka låtar är bäst enligt er? osv.

Tipsigt - Varm choklad med polka

Vet att detta är typ det äldsta receptet i historien, men kanske någon har glädje över att få lära sig hur man i ett nafs höjer julmysfaktorn några rejäla procent.
 

1. Jag börjar i alla fall med att hacka lite polkisar. Brukar köra på dollar stores polkagriskäppar för de är smalare och lite mjukare så de går lättare att hacka. Dock hade jag inga såna hemma, så det fick bli änna hårda rackare som flög över hela köket under hackningsprocessen. Well, well.
 

2. Sen värmer jag mjölken. Tycker dock fortfarande det är skitasvårt att få till en riktigt varm mjölk utan att det bildas sånt där äckligt skinn ovanpå. Blir det skinn är det bara att peta bort med en sked, men ändå. Googlade fram ett tips på hur man blir slipper skinnet när man gör sås, och då ska det tydligen funka om man tar en klick smör på en gaffel och drar den över ytan. Om det funkar på mjölk också vettekatten, men kan ju vara värt ett försök. Det värsta jag vet är nämligen när mjölken blir för klent uppvärmd och man måste hetsdricka chokladen för att den inte ska hinna kallna efter två klunkar.
 
Skvätt gärna i lite grädde också, och använd helst röd mjölk. Göttast så.
 
 
3. Medan mjölken värms upp, blandar jag chokladmixen. Doseringen är ju en smaksak, men jag vill ha min choklad ganska söt och att den är lagom i chokladsmaken, INTE för stark. 1,5-2 tsk kakao och 3-3,5tsk socker brukar det bli. Tänk dock på att jag är en sån människa som har typ fyra sockerbitar i mitt te! Å andra sidan kör jag samma dosering när jag bjussar på choklad också, och det brukar gå hem ändå. Huvudsaken är att kakaodoseringen blir bra, det går inte att hälla i mer kakao i efterhand, då blir det bara klumpar i mjöken. Socker kan man däremot vara lite sparsam med i början och hälla i med efterpå om det behövs.
 
Så här brukar i alla fall min mix se ut.
 
 
4. Sen häller jag i litegrann av den varma mjölken och rör om så att chokladmixen löses upp av värmen, precis som är man gör en redning med mjöl och mjölk för att det inte ska uppstå klumpar. Efter det häller jag bara på resten av mjölken och rör om. Här häller jag även på den krossade polkan. Hade ingen grädde hemma denna gång, annars brukar polkan hålla sig på ytan ett tag innan den sjunker ner/smälter. Gillar inte vispad grädde till, men vill man ha den så funkar det förstås. Då strör man ju på polkan på den så blir det lite färgglatt och fint. Eller så kör man på minimarshmallows. Godare än vispad grädde, kan jag tycka.
 
 
Nja, njä, det är väl så jag gör! Återkommer när julkänslan hittat tillbaka till mig!
RSS 2.0