Inspirationssöndag: Hot Chocolate

Tänkte försöka ha lite återkommande teman i bloggen, t ex är tanken att söndagar ska bli "Inspirations-söndagar". Jag hänger nämligen mycket på pinterest och hittar sååååå mycket vackert och mysigt där som jag känner att jag måste dela med mig av! Jag börjar med att dela lite mysig varm choklad-inspiration.
 
1. (hittade ingen källa) 2. (länk) 3. (hittade ingen källa, men den föreställer red velvet hot chocolate) 4. (länk) 5. (hittade ingen källa, men det föreställer en hot chocolate bar) 6. (hittade ingen källa) 7. (länk) 8. (länk) 9. (hittade ingen källa) 10. (länk)
 

Vilken var er favorit?
Min spontana reaktion var att jag någon gång i livet måste bjuda in till hot chocolate bar-fikamys. Fatta ett pyntant dessertbord med en bamsegryta fylld med varm mjölk och masssssor av krossad polkagris, olika chokladbitar, marshmallows, och annat göttigt. Drömmen! Måste även testa polkagrädden. Lät både lämpligt, snyggt och gott!
 
Någon som har önskemål till framtida inspirationssöndagar?

Julkalendertittande

Jag drog till biblan en sväng idag och hittade dessa som jag lånade hem! Har inte sett någon av dom förut (möjligen något avsnitt Ture Sventon när jag var liten, men det räknas nog inte haha), så jag tänkte det var hög tid för det nu. Kommer ändå inte ha tid att se någon "ny" kalender närmare jul, så det är lika bra att få det gjort nu med detsamma. 
 
 
Efter dessa har jag inte så många gamla osedda julkalendrar som jag är särskilt nyfiken att se. Jul i Kapernaum har jag på datorn så den tänkte jag titta på senare, samma med Trolltider och Teskedsgumman. Ska försöka få tag i Rulle på Rullseröd också och se om den är nåt att ha. 
 
Har ni sett dessa? Vad tyckte ni i så fall?
Och har ni några andra tips på gamla underskattade julkalendrar man inte får missa? 

Åhléns Julkollektion 2014 - Mina favoriter

Måste säga att jag är sjukt impad av Åhléns julkollektion i år? Hittade massssor som jag vill ha!
 
Älskar att orange och koppar blivit poppis i år, för det har varit mission impossible att hitta snyggt pynt i de färgerna tidigare år! Totalt omöjligt verkligen. Så jag borde kanske passa på att hamstra pynt i år medan det fortfarande är trendigt... 
 
 
Vilka är era favoriter i årets julkollektion?

Köptips: Prints med julmotiv

Lyckades av en slump tamja in att gå in på society6 precis den dagen de hade fri frakt worldwide, så jag impulsköpte lite nördiga serie-prints som jag suktat efter läääänge! Kommer passar perfekt i mitt nya vardagsrum.
 
Passade på att söka efter fina julprints och hittade bl.a. denna:
 
 
ÄR inte den det sötaste ni någonsin sett ever över huvud taget? Behövder ha den!
Skulle passa så fint på min vägg i jultider...
 
Älskar society6, finns så mycket fint där och i så många olika format! Prints, iPhone-skal/skins, laptopskins, muggar, kuddar, klockor, mattor, påslakan, osv. Dock är det en amerikansk sida, så man kan ju råka att åka på tull. Jag delade upp mitt i två beställningar nu när det ändå var fri frakt, får se om det hjälper. Har för mig att gränsen för att garanterat slippa tull är ca 30 dollar, men det kan mycket väl vara gamla eller helt felaktiga siffror, haha. Jag klickade i "send as gift" i alla fall, har hört att det hjälp många eftersom att summan inte skrivs ut på paketet då.
 
Vad tycker ni? Har ni några andra favoritmotiv från society6?

Designen 2014

Eftersom att jag troligtvis inte kommer ha tid att fixa en ny design närmare jul, så passade jag på att göra en nu istället! Ville ha en lite varmare och juligare, och som gick i min favoritfärgkombo för tillfället guld/koppar/orange/brunt.
 
Säg gärna till om den ser tokig ut! Jag sitter på en mac och tittar i safari, så det är mycket möjligt att nåt ser konstigt ut på windows eller i en annan webbläsare.
 
Vad tycks?

Hej för säsongen + Årets första jullista

Halloj!

I början av augusti hände det - jag råkade halka in i julplaylisten. Dock bara för en dag, men ändå! Skandal! Jag som skullde vara duktig och inte börja julinsjukna förrän efter jag sett Ed Sheeran-konserten 12:e november... Ska försöka vara duktig och bara julblogga och kolla på inte-jättejuliga-julfilmer fram tills dess, men det vetekatten hur det går ;) Hittade en trevlig jullista hos Annie i alla fall som jag tänkte fylla i!
 
Välkomna för säsongen! ;)
 
När börjar du baka inför julen? Vad brukar du baka då? 
Jag har varit bortskämd med en julbakande morsa, så jag har bara bakat om jag hittat något extra superspännande recept eller bara när jag känt för det. Nu har jag flyttat till en egen lägenhet, så i år måste jag planera lite bättre ;) Bör nog behöva börja i god tid i alla fall, för OM jag får jobba i jul igen (är florist och jobbar extra på en handelsträdgård) och det är samma tryck som ifjol, så lär jag inte ha mycket fritid över till bakning under december månad. Så tanken är att jag börjar med "vanligt" fika som inte är superjuligt och går mot julsmakerna så nära december som möjligt!
 
Jag SKA baka lussisar, knäck, vaniljkringlor och peppisar, sen om jag har tid till övers så har jag en hel drös med andra spännande recept att svänga ihop också.
 
Brukar du köpa julklappar, eller gör du dina egna? Vad för typ av presenter gör du då? 
Köper alltid! Jag och lillasyster köper klappar till mamma och pappa till sammans, sen köper vi åt varandra också. Brukar vara ett himla velande innan vi hittar de perfekta presenterna. Men det är ju så mycket roligare att ge presenter när man ansträngt sig för att hitta en extra bra sådan! Brukar bli olika, dessvärre hamnar vi ofta i tv-serie-box-fällan... Annars har jag nog hittat en hel del klappar genom åren på typ Roliga Prylar och Coolstuff.

Finns det några julfilmer som du inte har sett men gärna skulle vilja se?  
Haha, massor... Är sämst på att se nya julfilmer, slutar ofta med att jag ser mina gamla uttjatade favoriter pga julkänslagaranti. Kommer dock inte på någon på rak arm just exakt nu.

Har du något favoritpynt till julen?
Så svårt att komma på något specifikt pynt nu när man inte har allt framför sig, men jag gillar kanske snyggt julgranspynt och adventsljusstakar lite extra.
 
 
Vilken är din favoritjulblomma, och varför? 
Julros!!! Amaryllis på snitt i nån annorlunda färg är också trevligt.
 
(bild lånad härifrån)
 
Vilken typ av julgodis gör du mest av varje jul?
Knäck, förstås. Har även nåt bra recept på chokladkola som jag inte gjort på år och dar som jag måste koka i år känner jag.

Var ärlig nu; har du haft oturen att uppleva en jul som du kanske helst egentligen skulle vilja glömma? 
Det har nog aldrig varit så farligt, men jag har ju flera gånger varit med om jular som inte levt upp till hypen. Tror det mest har att göra med att jag får julsjukan på tok för tidigt och hinner nöta ut all julmusik och sånt innan första advent. Ska kämpa hårt för att jag inte ska falla i den fällan i år igen!

Vilka brukar du fira julen med?
Familjen på förmiddagen, sen ca kl 17-18 åker vi och firar med pappas släkt och på juldagen firar vi med mammas släkt hemma hos mormor.

Vilken är din favoritaffär när det gäller att handla saker till julen/julklappar? 
Svårt! Beror på vad det gäller. Julklappar hittar man ju på olika ställen beroende på år, men ofta i internetbutiker som t ex CDON, Coolstuff och Roliga Prylar. Åhléns, Indiska, Lagerhaus och så brukar ha bra julpynt. 
 
Vilken är din favoritjultidning?   
Har ingen särskild favvo, när jag var yngre var det nog Amelia för mamma brukade alltid köpa den julspecialen så jag var typ uppväxt med den, haha. Men Drömhem & Trädgårds julspecial brukar vara bra. Och typ 101 idéer.
 
Har du några traditioner den 23:e december?
Inslagning och lackning av paket, ha grötmys med mammas släkt, lyssna på lokalradions uppesittarkväll (ifjol blev det dock inget på radion, så vi får se hur det blir med den saken i år), och se på The Preacher's Wife.
 
Vad brukar du använda för typ av julklappspapper när du slår in dina julklappar? Har du någon favoritsätt att dekorera julklapparna?
Inslagningen är mitt bästa!!! Nog för att klapparna brukar se typ lika ut från år till år pga är petig med att det ska kännas juligt och matcha vardagsrummet, men jag tycker det är så roligt! Brukar köra jutegarn, guldlack, grå/brun/natur-färgat omslagspapper, papperstags och ett omslagspapper som passar vardagsrummet, t ex ett rött. Ungefär så här har de sett ut de senaste åren, men i år bor jag ju på ett nytt ställe så i år är tanken att jag ska köra samma naturfärgade grund men med guld/koppar/gult/orange som accentfärg! mvh Nörden.
 
Har någon juldekoration från förra julen blivit kvar framme hemma hos dig under hela året? Om så är fallet, visa gärna en bild.
Näpp! Bor ju som sagt på ett nytt ställe nu än vad jag gjorde i julas.

Vilken julprodukt (inom mat&dryck) tycker du var godast förra året?
Detta lussete och denna supergoda (men svindyra) varm choklad!
 
Brukar du ha en egen adventskalender, och om så är fallet, vilken typ av adventskalender?
Brukar köra chokladkalender, gärna 2-3 stycken olika. 
 
Om du måste välja mellan julmusik och julfilmer, vad väljer du då? Motivera gärna:) 
Julmusik! Julfilmer är också viktigt, men det BLIR inte jul utan julmusik. Punkt.

Vad tycker din familj och dina vänner om din extrema kärleksaffär med julen? 
Dom är la van! 
 
Varför är julen så viktig för dig?
Tror det är mitt sätt att klara av vintern och kylan... Hatar verkligen vintern. Är aldrig så arg som när jag väntar på sena bussar i 25 minusgrader, usch och tvi! Är nog därför jag har en tendens att få julsjukan så tidigt också, haha. Så fort det börjar bli liiiiite kyligt ute så VIPS råkar man ha julplaylisten på repeat. Farligt.
RSS 2.0