Pysseltips: Chokladkalender Deluxe

Nu sörni är min dator som ny igen! Eller ja, det har den varit ett tag, dock fick jag reda på för någon vecka sedan att handelsträdgården jag jobbar på gått i konkurs så här lagom till jul och allt. Mycket tråkigt, och nu har jag har fullt upp med konkursutförsäljningar och arbetsförmedlingen och dylikt, så bloggen har hamnat på efterkälken... igen. 
 
Det ungefär enda positiva med detta är att jag slogs av en, om jag får säga det själv, BRILJANT pysselidé - att göra en egen chokladkalender. Jag har sen innan införskaffat papperspåsar och miniklädnypor och sånt, för jag hade tänkt ha en "skådekalender" eller vad jag ska kalla det. Alltså att göra en dekoration som ser ut som en kalender, fast jag tänkte aldrig lägga något i påsarna. 
 
Hur som helst, så var det under utförsäljningen på jobbet 50% rabatt på allt. Även Åre Choklad. Fick en snilleblixt och tänkte att jag ju kunde köpa på mig ett gäng och plutta ner en chokladbit i varje påse, så blir det någon slags lyxchokladkalender!
 
Sagt och gjort, nu sitter den här ovanför TVn! :)
 
(Tyvärr tyckte min kamera att det var bra tajming att börja krångla precis lagom till Ed Sheeran-konserten i början av november, så ni får dessvärre leva med halvdana mobilbilder framöver...)
 
 
Jag började med att stämpla siffror på alla påsar. Clearstampsen har vi haf sedan länge så jag vet varken var de är inköpt eller vad de heter. Påsarna är i alla fall köpta hos Scrap och Ting och miniklädnyporna hos Skapamer.
 
 
Jag öppnade strutarna redan på jobbet och räknade hur många det var i, och det var 11st i båda mina. Kan hända att det är olika i vissa, har ingen aning. Så jag köpte en strut med mintchokladkola (DEN ÄR SÅ GOOOOOOD) och en strut med olika julsmaker, bl.a. saffran och pepparkaka (har inte smakat dessa ännu, men är SÅ nyfiken på dem!). Sen saknades det ju två bitar, så jag köpte två lösa praliner från Interfloras egna sortiment också. Perfekt! 75kr pröjsade jag allt som allt för chokladen efter rabatten. Sicket klipp!
 
Här på bilden ser ni hur jag tyllar in varje bit i lite gladpack, utifall de skulle få för sig att fetta ner påsarna eller smälta eller så.
 
 
Sen ploppade jag ner en chokladbit i varje påse, vek ihop öppningen och kämde fast en klädnypa. Färdigt!
 
 
Slutresultatet! Usch, sån sjukt skruttig bild, men den är tagen sent på kvällen med en halvdan mobilkamera så what to do, liksom.
 
Summa summarum så är jag mycket nöjd! Det fina är ju att jag kan återanvända den varje jul, alltså själva påsarna. Jag kanske inte känner att jag har råd med Åre Choklad varje jul, men det går ju lika bra att koka någon god chokladkola eller nånting och peta ner såna bitar i varje påse istället. Budgettips!
 
Så, vad tycks?!

Datorproblem

Jaha, nu var det trögt mellan uppdateringarna igen. Anledningen denna gång är att min dator är paj. Råkade nämligen spilla glögg på den... Så ett tips till er alla är att INTE dricka glögg vid datorn!!! Nu var det tur i oturen att det var en ljus lusseglögg så det var lätt att göra rent min ljusa soffpall, men supersockrig glögg över ett tangentbord är inget att rekommendera alltså... Som tur var skulle jag ju till Stockholm under veckan, så jag kunde lämna in den till en reparatör där. Men billigt blir det inte med tanke på att hela tangentbordet måste bytas ut och touchpaden rengöras!

Så ja, vi får helt enkelt se när jag kan uppdatera bloggen igen. Datorn hann ej bli klar under min vistelse, men lillesyrran ska dit igen till veckan så förhoppningsvis kan hon hämta hem den åt mig.

På återseende!

MUSIKTIPS: Dave Barnes - A December To Remember

Ursäkta den dåliga blogguppdateringen de senaste veckorna. Som vanligt får jag skylla på jobb och annat! Dessutom har jag lyckats haffa en gästbloggar-plats hos bästa Seriedrottningen, så om ni råkar vara tv-serienördar (vilket jag ju förstås är) kan ni ju kika in dit om ni vill! Jag är "Gästbloggaren Hanna"!
 
Hur som helst: De som följt min blogg ett tag vet nog att jag ÄLSKAR Dave Barnes julskiva "Very Merry Christmas". Den är en av mina absolut bästa julskivor någonsin och ungefär den enda julskivan jag inte kan lyssna mig mätt på. I fjol släppte han ett nytt album, men det dök tyvärr inte upp på Spotify och gick inte heller att hitta i svenska butiker, så det blev inte av att lyssna på det för mig. I år finns i alla fall låtarna att lyssna på på youtube puh! Dessutom är det Dave själv som lagt upp låtarna där, så det känns ju extra bra.
 
 
HÄR finns en spellista med alla låtarna.
 
Jag var lite skeptisk i början ifall denna skiva skulle kunna stå sig mot hans förra julskiva som var en sån fullpottare. Nu undrar jag mest hur jag kunde tvivla ens LITE. Den är ju helt fantastisk!! Så klart. Det borde jag väl ha begripit. SLÅR förra skivan gör den kanske inte, men den är klart där och nosar!
 
Vet inte var det är med Dave Barnes som gör att han är så vansinnigt bra på att just skriva egna jullåtar. Jag gillar flera av hans vanliga låtar också, men jag har inte allt fastnas för lika många av dom så som jag fastnat för hans jullåtar. Knepigt hur det kan bli!
 
Tyvärr finns ju mina två tröttaste jullåtar just nu med på skivan, dvs "Have Yourself a Merry Little Christmas" och "White Christmas", men det gör inget. Jag orkar till och med lyssna på de två just för att han gjort så bra arr på låtarna! Han sjunger dem inte bara rakt upp och ner, liksom. Det ligger lite möda bakom varje låt! Älskar't!
 
Bästa spåret: Christmas Eve (!!!!) och This Christmas (Tror jag älskar varenda cover som finns av denna låt, så mysigt julgungig!)
Sämsta spåret: Have Yourself a Merry Little Christmas
Summa summarum: Kan säga så här - Jag blir upprörd när jag tänker på att så få svenskar upptäckt denna (och hans förra) julskiva. Lyssna! NU! Tack på förhand. ;)
Betyg: 
RSS 2.0