Veckans julinköp, v.43

Haha, har gone crazy denna vecka, minst sagt!
 
 
I lördags var det 10% rabatt på ett helt köp på Åhléns, så då passade jag på att shoppa julgrejer! Dessutom hade jag en 50kr-rabattkupong som jag sparat till just julpyntsshoppingen! Sparade 123kr efter alla rabatter. Gött!! Köpte två glitterrenar, massor av julgranspynt och en adventsljusstake. Mycket nöjd! Nu saknas bara en gran ;)
 
Bublé-vinyl kom på posten igår också! Hade ju förbokat den :)
 
Julhandlade både imorse och i tisdags. Har sammanlagt köpt 4,5kg clementiner till mig själv... Oops! Men vad gör man inte när det är 10kr/kg ;) Testade även Saturnus pepparkaksglögg och gillade den, drack upp den (i stort sett helt själv) på ett dygn... Så idag köpte jag Lingon- och pepparkaksglögg och lusseglögg. Hoppas de är minst lika goda! 
 
Amelia-tidningen köpte mamma (pga hon ville komma åt Downton-skivan som följde med), men jag har lånat den + att jag fick Love Actually eftersom det redan finns två ex av den filmen i deras hushåll ;) Bara jag av mig, mamma och lillasyster som inte äger den på dvd. Men nu har vi en varsin! Haha.
 
Är inne på mitt andra paket pepparkaksdeg, hehe. Dessutom bakar jag säsongens första lussebullar as we speak. Måste passa på medans jag har tid och ork ;) 
 
Hur går det för er med julbestyren? Börjar baka eller shoppa?
 

Interfloras julinspiration 2014

I onsdags kväll var jag på Interfloras julinspiration med jobbet och lyssnade på floristen Per Benjamin! Det är tredje året i rad jag har fått turen att få följa med på dessa inspirationskvällar, det är så roligt!! Tänkte därför såklart bjussa på lite bilder därifrån.
 
"New England"-bordet gic främst i vitt, frostigt och ljusa trätoner.
Kärade ner mig i amaryllisarna med dekorerade stjälkar. Mums!
 
 Vackert!
 
"New York"-bordet var det lite mer moderna bordet där allt gick i svart, vinrött, mörklila, och såna murriga mystiska toner. Mitt absoluta favoritbord!!! SÅ läckert, ville ta med mig exakt allt hem och pynta hemmet med. 
 
 Mums för ögat! 
 
Vill knycka denna idé rakt av! Svart kruka, svarta julkulor, svartfärgad mossa, enbart taklökar
och så en superläcker orkidéklocka som pricken över i:t. Underbara!!!
 
"New Åre"-bordet var det mest traditionella och även det som tilltalade mig minst av de tre borden, även om det fanns massa fint där med förstås. Tokälskade granen!!! Överväger att skaffa en sån plastgran. Såg verklig och jättefin ut! Och att dekorera med blommor (i detta fall röda nejlikor) i vattenrör är ju bara för underbart. Hoppas jag har möjlighet att göra det i jul! Kruxet är väl att blommor är en färskvara och jag vill helst plocka fram granen redan till första advent... ;) Blir dyrt att byta blommor varje/varannan vecka. Så vi får se hur jag gör! 
 
Så, vilken stil var er favorit? Berätta! :)

Första lyssningen: Idina Menzel - Holiday Wishes

Nu börjar julskivorna trilla in! Eller ja, egentligen kommer inte denna trilla in i USA förrän den 14:e och i Sverige den 22:a (har jag för mig), men jag kunde inte låta bli att tjuvlyssna.... ;) 
 
 
Då jag älskat Idinas röst i många år så hade jag förstås sjukt höga förväntningar på denna skiva, men jag blev lite skeptisk när jag såg låtlistan. Nästan BARA uttjatade klassiker? Känns lite... oengagerat. Det är klart alllllla julskivor inte behöver innehålla nyskrivna låtar, men det finns väl MASSOR av andra roliga jullåtar att göra covers av än "Have Yourself A Merry Little Christmas", "White Christmas" och "The Christmas Song". Men självklart tänkte jag ge skivan en chans ändå!
 
Och hur grym är hon inte? Man bara myser så fort man hör första tonen pga sån behaglig röst. Sen förstår jag nog varför hon nästan bara har gamla klassiker på skivan, för hennes musikalröst passade inte alls i "All I Want For Christmas". Den är väl för typ... poppig eller nåt, haha. 
 
Men det är också nog den enda låten av alla tolv som jag inte kommer lägga in i julplaylisten. Annars gillar jag nog mer eller mindre alla. 
 
Bästa spåret: Do You Hear What I Hear
Sämsta spåret: All I Want For Christmas
Summa summarum: Bra och lättlyssnat, men långt ifrån det bästa jag hört.
Betyg: 

Lördagspyssel



Tänkte testa att mobilblogga ett litet inlägg, ba! Har städat köket nu på förmiddagen så jag unnade mig lite julpyssel efteråt (och därmed stökar ner köksbordet igen, oh well!).

Detta är början på vad jag tänkt ska bli en dörrkrans! Lots of minipaket i en krans, alltså. Tänkte ha den på utsidan av min ytterdörr, för jag bor ju i lägenhet så det blir ändå inomhus. Hoppas det blir som jag tänkt mig bara!

Vad tror ni? Och har ni börjat julpyssla ännu?

Veckans julinköp

En sak ska jag berätta för er, och det är att det är faaaarligt dyrt att handla julinredning till ett helt nytt hem. Jag har redan bestämt mig för att köpa en lite dyrare, finare plastgran och granpynt och ljusslingor är ju inte precis gratis... 
 
Tur jag är pysslig av mig så jag planerat att göra en en hel del grejer själv för att hålla ner kostnaderna! Så denna vecka har jag bl. a. handlar massor med pysselprylar (+ annat juligt, hihi).
 
SKAPAMER.SE:
Egentligen ville jag bl.a. köpa en till sprayfärg + ett spraylim, men jag måste ta't lite lugnt med slantarna nu innan Stockholms-resan! Så jag fick sålla lite. Det här blev det i slutändan i alla fall:
 
  • 2st förpackningar med miniklädnypor som jag ska ha till bl.a. en grangirlang-pryl (och allt går vägen...) och en adventskalendergrej att ha på väggen (som sagt, om allt går vägen...)
  • Lera som tydligen ska vara snabbtorkande och lättarbetad. Tänkte att den kanske kan funka att göra egna grandekorationer av, eller nåt annat juligt. Annars är det ju en perfekt grej att slänga fram till småkusinerna och de blir julpysselsugna!
  • Kopparfärgat glitter, tänkte främst ha det till att göra om gamla julkulor
  • Ockrafärgad dekorsand, även detta tänkte jag dränka gamla julkulor i (om det funkar)
  • Ockrafärgad sprayfärg, och japp, denna har jag också tänkt spraya ner gamla julkulor i (och kanske nåt annat pynt jag hittar billigt på loppis
  • Kopparfärgad lackstång! Jag har guld, cremevit och julröd sen innan men tänkte att koppar skulle passa perfekt i mitt nya hem :)

Julprylarna har dessvärre inte dykt upp i webbshopen ännu, och jag ska ju ändå in i ca varenda Granitbutik i Stockholm när jag ska ner i november, så jag tog bara detta:
  • Griffelstickers, tänkte försöka göra någon slags anordning så jag kan rama in dessa (utan glas framför förstås) i fina ramar och göra såna där sköjsiga typografi-jultavlor! Får se hur det går med den saken, annars kan man ju använda dom till annat.
  • Jutesnören i svart och natur, har inte sett dessa live så det var en liten chansning... Har letat efter bra och billiga rullar överallt, men inte hittat. Hoppas dessa inte är för tjocka, lurviga och stela! Har tänkt att slå in julklappar med dessa nämligen... Bland annat!
 
SCRAPOCHTING.SE:
I söndags var jag till denna butik (den ligger i min hemort, men finns alltså på internet också) och letade julpysselprylar, främst papper att vika julgranspynt av! Hittade dock inget som gick i mina färger, men jag hittade annat skoj istället, nämligen detta:
  • Naturfärgade papperspåsar, har tänkt ha dessa som en vägg-adventskalender tillsammans med miniklädnyporna
  • Kopparfärgat embossingpulver pga fint till julkort och sånt sköj
  • Brunt glitter, självklart är även detta tänkt till julkulor... :)
 
Så fick jag också tummen ur att förbeställa lite julskivor på vinyl! Titta titta:
  • Michael Bublé's julskiva släpps på vinyl nu i oktober! Yay!
  • Och så Weeping Willows - Christmas Time Has Come, förstås! 
Dessutom shoppade jag fyra påsar saffran + Allers julmagasin nyss på Ica. Det var nog alla inköp jag kan komma på, haha. 
 
Har ni gjort några julbeställningar ännu?
 
 
 

Stockholmstips?

Jag och lillasyster ska till Stockholm i november och jag håller på att knåpa ihop en lista på butiker vi ska leta rätt på.
 
Grejen är den att jag bara varit i Stockholm på sommaren eller våren, så jag har noll koll på var man hittar de bästa julpynten eller det bästa julmyset. Någon som har några bra tips?

Har redan gjort en rätt så superlång lista på butiker som vi (eller åtminstone jag) vill besöka, men jag har insett jag jag har sämst koll på mat- och fikaställen. Har någon något bra tips på sånt? Gärna julmysiga caféer och icke-svindyra matställen ;)
 
Hur som helst så verkar vi åka dit för tidigt för att något juligt ska vara i ordning på typ Grönan eller Skansen... Synd! Men rätta mig gärna om jag har fel :)
RSS 2.0