Ljusstöpning

Kom nyligen hem från Carro där hon, jag och Becci stöpt ljus! Vi lyckades! ...Typ, i alla fall.
 
Var bara tvungen att ta en bild på detta. Efter mycket pill var Carro tvungen att ta fram sin stoooora verktygslåda för att pluppa på några tyngder i änden på vekarna, haha.
 
Sen började vi smälta ljustumpar. Det tog sin lilla tid, men det gick bra det med! Under tiden stumparna smälte, bullade vi upp med världens julbord innehållandes fyra sorters glögg, pepparkaksdegsbollar, peppisar, munkar, satsumas och russin och fnissade åt Sunes Jul.
 
Till slut kunde vi äntligen börja stöpa, men det tog ju sin lilla tid det med... Men när man väl fick häng på det så gick det bra! Eller ja, snygga blev dom ju inte, utan väldigt krokiga och buckliga. Fast det gör dom ju bara mer charmiga, tycker jag ;)
 
Missade av någon sjuk anledning att fota de färdiga ljusen? Så puckat. Får duga med en suddig mobilbild istället. Typ så här såg de ut när de var färdiga. 
 
När ljusen var färdiga så hade vi nästan all ljusmassa kvar, så vi hällde över resten i små glasburkar. Fint, sa!
Postat av: Elin

Låter som om ni hade det riktigt mysigt :)

Svar: Jaa, det hade vi :)
Hanna Ståhl

2012-10-28 @ 22:52:44
URL: http://elinsjulmys.blogg.se/
Postat av: Johanna

Vad sugen jag blev på att stöpa ljus! Har inte gjort det på jättelänge.

Svar: Gör det, vettja! Det var inte så kruxigt som vi trodde faktiskt, eller det beror väl på hur snygga ljus man planerar att göra ;) Vi ville mest stöpa för stöpandets skull, sen sket vi i hur de såg ut.
Hanna Ståhl

2012-10-29 @ 07:39:21
URL: http://johannasjulblogg.blogspot.com
Postat av: Sannas Christmas

Nej gud vad roligt! Jag vill också stöpa ljus :)

Svar: Haha gör det! Som sagt, det är superenkelt om man bara vill stöpa för stöpandets skull, men vill man att det ska bli snyggt också så kanske det är lite krångligare, haha :)
Hanna Ståhl

2012-11-02 @ 09:25:12
URL: http://sannaschristmas.blogg.se
Postat av: Emelie - Jul i Tomteverkstan

Åh va mysigt det såg ut! :) Har alltid velat stöpa ljus, har faktiskt aldrig testat det, men det ser krångligt ut haha :)

Svar: Det var det också, supermysigt! :) Som sagt, det är nog lite krångligt om man har ambitionen att ljusen ska bli långa, raka och perfekta, men vill man bara stöpa för stöpandets skull så det är a piece of cake faktiskt! :)
Hanna Ståhl

2012-11-05 @ 21:32:22
URL: http://julitomteverkstan.blogg.se
Postat av: Liie

Åh vad roligt det ser ut! Önskar jag hade tålamod med sånt där :)

Svar: Hahaha, ja det tar ju lite tid innan det börjar tjockna på veken ;) Men man kan ju göra det enkelt för sig och bara hälla ljusmassan i en glasburk med en veke i och låta det stelna, men då missar man ju själva stöpandet, så att säga. Men vi gjorde så med den överblivna ljusmassan och det blev jättefint! Har inte testat att tända ljuset än dock, haha.
Hanna Ståhl

2012-11-07 @ 12:05:53
URL: http://liie.se/
Postat av: Liie

Ja det låter som något som passar mig bättre, bara hälla i en burk ;)

2012-11-13 @ 19:42:32
URL: http://liie.se/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0