Loppisfyndat

Hej alla och ursäkta min bloggfrånvaro! Det började med att det var kaos på jobbet någon vecka och fick jobba över i stort sett varje kväll, sen blev det val och släktkalas och allt möjligt ståhej och vips hade det gått några veckor! Hade faktiskt börjat på ett jättttelångt inlägg förra veckan, men det försvann av någon anledning :( Superstörigt...
 
Igår var jag i alla fall på en massa loppisar och hittade faktiskt en hel del julprylar. Eller ja, det fanns ju MASSOR men det var bara detta som föll mig på läppen.
 
 
Sorry för sämst mobilbild, men det är i alla fall följande:
  • "Pippi firar jul" på dvd
  • 2st julgransljusslingor  (planerar att ha MASSSSSOR med belysning i olika storlekar i min gran i år)
  • "A Very Special Christmas" på vinyl
  • Diverse julgranspynt (passar inte i mina färger här hemma så jag tänkte måla om dom)
  • Touch-fingervantar (alltså såna som funkar med touchtelefoner) från den årliga Lindbergs-rean
Supernöjd! Fick väl allt för ca 130kr. Som hittat!
 
Nu letar jag främst efter en snygg och rejäl plastgran... Är medveten om att den riktigt fin gran går på över 1000 spänn, men det kan den väl få göra så länge det är den perfekta granen :) Kruxet är att man bara hittar granar på nätet... Så om nån vet bra ställen i Stockholm som säljer fina plstgranar kan ni ju hojta till! Den enda jag vet om är en butik inne på NK så den ska jag kika in i när jag åker dit i november, men fler tips mottages
tacksamt :)

Julskivor 2014: Weeping Willows

Igår satt jag och läste lite julbloggar och fick reda på att Magnus Carlsson skulle släppa julalbum. "Ett till?!" hann jag tänka, haha. Tycker han sjunger helt fantastiskt, men jag har av någon anledning bara fastnat för typ 3-4 låtar får alla hans julalbum tillsammans. När jag sen läste att den skulle innehålla mest gamla klassiker så blev jag ännu mer tveksam, jag behöver faktiskt inte fler covers av "White Christmas" och "The Christmas Song" i min playlist, jag vill ha nyskrivet! Nya klassiker!
 
Hur som helst, så tänkte jag "Synd att det var den Magnus Carlsson, hade varit roligare om Magnus Carlsson i Weeping Willows släppe en julskiva, haha". Sen när jag googlade på "Magnus Carlsson Julskiva 2014" för att få fram vilka låtar som skulle vara på skivan, så ser jag detta?!
 
(Screenshot från folkbladet.nu)
 
Drömmer jag eller?! Haha, en sån knäpp slump! Tror detta kommer bli GULD verkligen. Kan inte tänka mig nåt annat. 
 
VIlket julalbum ser ni mest fram emot?

Inspirationssöndag: Adventsljusstakar

Nu har jag fixat biljetter till Sarah Dawn Finer-julkonserten! Kung! Vi blir ett gäng på sju pers och ska sitta på tredje raden. Längtar!
 
Hur som helst, så är det söndag igen vilket ju betyder inspirationsmoodboard! Körde denna gång på temat adventsljusstakar.
 
1. (länk) / 2. (länk) / 3. (länk) / 4. (länk) / 5. (länk) / 6. (länk) / 7. (länk) / 8. (länk) / 9. (länk) / 10. (länk)
 
 
 
Själv är jag särskilt förtjust i nr 8, är såååå svag för nåna liksom åldrade och skitiga teracottakrukor, den hade kunnat få flytta in i mitt vardagsrum. Den eller nr 5. I köket skulle dock nr 10 eller nr 3 passa perfekt!
 
Vilken/vilka är era favoriter?

Julalbum 2014: Sarah Dawn Finer - Vinterland

Strålande nyheter! Sarah Dawn Finer skrev ett inägg på twitter idag om att hon ska släppa en till julskiva, på svenska denna gång. Dessutom ska hon ut på julturné och SOM AV EN HÄNDELSE ska hon stanna till i Bollnäs! Jippi! Måsssssste gå på det, alltså.
 
 
 
Så här skrev hon i inlägget:
"I vinter är Sarah Dawn Finer dubbelt aktuell. Först släpper hon sitt nya album "Vinterland” den 7 november, sedan åker hon ut på en omfattande Sverigeturné till 13 städer den 28 november.
 
Skivan innehåller ett antar nyskrivna orginal låtar och flera spännande samarbeten med andra svenska artister. Laleh har för första gången skrivit en låt till en annan artist “Vinterland” och Sarah har skrivit nya låtar med både Bo Sundström från Bo Kaspers Orkester och sin vapendragare från "Sanningen kommer om natten"-skivan, Mauro Scocco. Dessutom har Tomas Andersson Wij översatt Tori Amos "Winter".
 
Sarah har också spelat in egna tolkningar av bland andra Ted Ströms "Vintersaga", Håkan Hellströms “Valborg” och “Jul, jul”, som sjungs i duett med Stephen Simmonds.
 
Vinterland”-turnén har premiär 28 november och besöker 13 städer runt om i landet. Biljetter ute nu på Ticnet.se, eller länkar på blixten.se
 
Turnéplan för “Vinterland:
28 nov – Karlstad, Scalateatern
29 nov – Halmstad, Halmstads teater
30 nov – Malmö, Malmö Konserthus
5 dec – Uppsala, Uppsala Konsert & kongress
6 dec – Bollnäs, Kulturhuset
7 dec – Norrköping, Louis de Geer-hallen
10 dec – Växjö, Växjö Konserthus
11 dec – Göteborg, Stora Teatern
12 dec – Stockholm, Rival
16 dec – Vara, Vara Konserthus
17 dec – Luleå, Kulturens hus
18 dec – Umeå, Idunteatern
19 dec – Östersund, OSD
 
På “Vinterland”-turnén tar Sarah med sig musikerna Jesper Nordenström, Per Lindvall, Ola Gustafsson, Marika Willstedt och Thobias Gabrielsson och spelar låtar från både "Winterland” och "Vinterland”. – Det blir en turné för alla som vill komma in och känna musikalisk värme under kalla vintermånader med ett grymt band och både melankoliska och upplyftande sånger från båda skivorna."
 
DÖÖÖÖR helt seriöst! Laleh har skrivit en jullåt??? Till Sarah??? Har SÅ grymt höga förväntningar på den alltså. Gillar att Bo Sundström och Mauro Scocco är med på ett hörn också. Stephen Simmonds är sååå bra också, ska bli spännande att höra den duetten! Men bäst är nog att en studioversion av Valborg-covern släpps. Har tjatat på detta sen förra Musikhjälpen. HURRA!!!
 
Vad tycker ni?
RSS 2.0