Tipsigt - Varm choklad med polka
1. Jag börjar i alla fall med att hacka lite polkisar. Brukar köra på dollar stores polkagriskäppar för de är smalare och lite mjukare så de går lättare att hacka. Dock hade jag inga såna hemma, så det fick bli änna hårda rackare som flög över hela köket under hackningsprocessen. Well, well.
2. Sen värmer jag mjölken. Tycker dock fortfarande det är skitasvårt att få till en riktigt varm mjölk utan att det bildas sånt där äckligt skinn ovanpå. Blir det skinn är det bara att peta bort med en sked, men ändå. Googlade fram ett tips på hur man blir slipper skinnet när man gör sås, och då ska det tydligen funka om man tar en klick smör på en gaffel och drar den över ytan. Om det funkar på mjölk också vettekatten, men kan ju vara värt ett försök. Det värsta jag vet är nämligen när mjölken blir för klent uppvärmd och man måste hetsdricka chokladen för att den inte ska hinna kallna efter två klunkar.
Åh, gott med polka i!
Älskar polkachoklad. Det är så gott :-)
Kan tipsa om att mortla polkagrisarna istället för att hacka. Det går lite lättare också flyger det inte runt i hela köket. :) Ett annat tips är att göra chokladen lite varmare än vanligt och helt enkelt ha i polkagrisarna/stången hela.
Åh, det lät gott :D
En gång när jag var på besök i Örebro fick jag smaka en varm choklad som smakade after eight - och efter dess var jag hooked! Har dock inte lyckats hitta något liknande efter det, men detta måste ju smaka exakt så :) Ser jättegott ut! Ska dessutom prova gaffelknepet, avskyr också skinnet. Blä!
Det borde ju faktiskt funka! Vad knäppt att jag inte har tänk på det innan! :O